Nieuws - Sociale en Economische Geografie

Meer info gewenst?

Stuur de vakgroep een berichtje:

Externe vacatures

Lijst van externe vacatures aangeboden aan de Vakgroep Geografie ter kennisgeving en verspreiding.

Yue Hu ontving een eervolle vermelding voor de prijs van de beste paper op de BIVEC-conferentie 2023

(16-08-2023) In juni namen verschillende onderzoekers en doctoraatstudenten van de Sociale en Economische Geografie deel aan de BIVEC-GIBET-conferentie in Leuven. De paper van Yue Hu ("Revealing multiplex topological features of China’s domestic air transport network: intralayer and interlayer characteristics") behoorde tot de drie beste papers van de conferentie. Proficiat Yue!

Mede-auteurs: Kurt Fuellhart, Shengrun Zhang en Frank Witlox

Lidmaatschap van de Academia Europaea (MAE) toegekend aan Frank Witlox

(17-05-2023) In mei 2023 werd een Lidmaatschap van de Academia Europaea (MAE) toegekend aan professor Frank Witlox. Het lidmaatschap is competitief, alleen op uitnodiging en wordt beoordeeld tijdens een selectieprocedure op basis van "duurzame academische uitmuntendheid".

Het doel van de Academia Europaea is de bevordering en verspreiding van uitmuntendheid in de wetenschap in de geesteswetenschappen, het recht, de economische, sociale en politieke wetenschappen, wiskunde, geneeskunde en alle takken van de natuur- en technische wetenschappen waar ook ter wereld, voor het algemeen belang en ter bevordering van de opvoeding van het publiek van alle leeftijden. Het doel van de Academie is het bevorderen van Europees onderzoek, het adviseren van regeringen en internationale organisaties in wetenschappelijke aangelegenheden en het bevorderen van interdisciplinair en internationaal onderzoek.

Maite Dewinter verdedigde met succes haar doctoraat

(11-05-2023) Woensdag 3 mei 2023 verdedigde Maite Dewinter met succes haar doctoraat “Optimising daily police patrol: Towards better matching police supply and demand by directing police in space and time”.

Promotoren: Prof. dr. Frank Witlox (Ugent), Prof. dr. Christophe Vandeviver (UGent) en Prof. dr. Tom Vander Beken (Ugent). Commissieleden: Voorzitter: Prof. dr. Veerle Van Eetvelde(UGent), Prof. dr. Haosheng Huang (UGent), Prof. dr. Eva Lievens (UGent), Prof. dr. Wim Hardyns (UGent), Prof. dr. Wout Dullaert (VU Amsterdam).

Gefeliciteerd Maite!

Twee vacatures voltijds assistent bij de vakgroep

(25-04-2023) De UGent afdeling personeelszaken publiceerde twee vacatures voor een voltijds assistent bij de vakgroep Geografie, Universiteit Gent (ID:25891, ID:25892). De vacatures bevinden zich in de onderzoeksdomeinen Sociale en Economische Geografie enerzijds en Fysische Geografie anderzijds. De uiterste datum voor sollicitatie is 23 mei.

https://jobs.ugent.be/go/Assistenten/8808602/

Leerlingen ontwerpen samen met UGent fietsroutes naar school en winnen de Verkeersveiligheidsprijs

(17-04-2023) De Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2023 gaat naar het STEM-project 'Weg van 't School'. Het is een project dat leerlingen aanmoedigt om fietsroutes naar school in kaart te brengen en oplossingen te bedenken voor meer veiligheid. Dat doen ze in samenwerking met de Fietsbarometer van de Ugent.

Bron: www.vrt.be

Hannah Hook verdedigde met succes haar doctoraat

(29-11-2022) Woensdag 23 november 2022 verdedigde Hannah Hook met succes haar doctoraat "The Happy Traveler. Connecting undirected trips to travel satisfaction, positive utility and subjective well-being". Promotoren zijn Frank Witlox, Jonas De Vos en Veronique Van Acker. Commissieleden: Ben Derudder, Patricia Mokharian, Alexa Delbosc, en Giovanni Circella (voorzitter Veerle Van Eetvelde). Gefeliciteerd Hannah.

Europese onderzoekers in Gent in kader van EX-TRA project

(19-10-2022) Afgelopen maandag en dinsdag ging de halfjaarlijkse meeting van het EX-TRA project door in Gent. Op maandagvoormiddag kwam mobiliteitsschepen Filip Watteeuw ons meer vertellen over het circulatieplan, waarna ook de rol van leefstraten in Gent werd toegelicht. In de namiddag was er een sessie over participatieve projecten om burgers te betrekken in stedelijk beleid en bezochten we met de fiets enkele leefstraten en een filter van het circulatieplan. Op dinsdag was er een update van de verschillende onderzoekers in het project en een workshop met de GOAT-tool met enkele beleidsmakers van de Stad Gent.