Nieuws
Externe vacatures
Lijst van externe vacatures aangeboden aan de Vakgroep Geografie ter kennisgeving en verspreiding.
VLA Studiereis IJsland
(25-11-2024) Luc Zwartjes, onderzoeker en onderwijsbegeleider aan de vakgroep, organiseert van 8 tot 17 augustus 2025 voor de Vereniging Leerkrachten Aardrijkskunde opnieuw een reis naar IJsland. Hij heeft het eiland al meerdere malen in quasi elk seizoen bezocht en in 2009 al een reis voor de VLA ingericht.
IJsland domineert het laatste decennium de toeristische markt: grote weidse en boomloze landschappen, een enorme variatie aan vulkanische verschijnselen en vooral de laatste jaren actief vulkanisme dat tot de verbeelding spreekt. Maar het is ook IJsland dat tussen 2008 en 2012 de gevolgen incasseerde van de bankencrisis. Met de toeristische sector als speerpunt bracht het land niet alleen alleen de financiën terug op orde, maar transformeerde het de samenleving grondig tot een dienstenmaatschappij. De grote toeloop van toeristen tijdens het laatste decennium veroorzaakte een sterke groei van de toeristische infrastructuur en uiteindelijk een hoge prijszetting. En toch, er is geen plaats in de wereld waar vulkanische en glaciale processen zo sterk interfereren. Op IJsland is de divergerende beweging van de Noord-Amerikaplaat en de Euraziëplaat zichtbaar, komt een hele range lava- tot stratovulkanen voor, is het lijstje vulkanische bijverschijnselen enorm en kleurrijk en is zowat elke steen onder je voeten vulkanisch. IJslichamen domineren de zuidkust en liggen bijna op zeeniveau waardoor je zeer dicht bij de gletsjertong met zijn séracs, morenen en gletsjerpoort kan naderen. Beide hebben een enorme impact op het landschap en indirect op de economische activiteiten van de bewoners.
Interesse? Ook niet VLA-leden kunnen aansluiten! Meer informatie en inschrijven kan via: https://www.vla-geo.be/node/1241
My digital ecological library LLT3 El Ejido, Spanje, 23-29 September 2024
(25-11-2024) My digital ecological library is een internationaal project gericht op het integreren van milieueducatie in leerplannen en het creëren van innovatief educatief materiaal. In het kader van het project werken acht partners samen uit België (EUROGEO), Frankrijk, Litouwen, Roemenië, Spanje en Turkije. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met universiteiten, verenigingen en scholen. Het belangrijkste doel van ons project is om het milieubewustzijn te vergroten en leerkrachten in staat te stellen om innovatieve methoden in hun klaslokalen te gebruiken door de nodige leermiddelen voor een duurzame toekomst aan te bieden.
De eerste stap was het ontwikkelen van een nieuw leerplan voor milieueducatie. Als resultaat hiervan werd een leerlijn ontwikkeld met onderwerpen die in de loop der jaren in complexiteit toenemen. De volgende stap is het ontwikkelen van materiaal voor elk van de onderwerpen. Om dat materiaal uit te testen kwamen leerlingen van de Franse, Litouwse, Roemeense, Turkse en Spaanse projectpartners eind september samen in El Ejido, Almeria, Spanje. De feedback van de leerlingen zal helpen om het materiaal beter te ontwikkelen.
Nieuwe Geography & Geomatica Ambassadeurs
(16-10-2024) We zijn blij te kunnen aankondigen dat deze geweldige groep studenten afgelopen weekend officieel is afgestudeerd in de Master of Science in Geografie en Geomatica! We kunnen niet trotser zijn op de toewijding en het harde werk dat ieder van jullie tijdens deze reis heeft getoond. Nu jullie de volgende stappen in jullie carrière zetten, wensen we jullie veel succes met alle spannende uitdagingen en kansen die voor jullie liggen.
Vacature Vakgroep Geografie: Professor in Sociale Geografie
(07-10-2024) De vakgroep Geografie van de Universiteit Gent zoekt een voltijdse betrekking voor een assistent-professor in de Menselijke Geografie, met een specialisatie in duurzame sociaal-ruimtelijke transities in landgebruik.
Voor meer informatie over de functie en hoe u kunt solliciteren:
https://jobs.ugent.be/job/Gent-Professor-in-sociale-geografie-%28BOF%29-9000/804585102/
VLA Citytrip Kopenhagen
(03-10-2024) Professor Veerle Van Eetvelde neemt de Vereniging Leerkrachten Aardrijkskunde dit jaar mee naar Kopenhagen! Ze werkt sinds vele jaren voor onderzoek en onderwijs in verschillende geografische onderwerpen samen met collega’s van de Universiteiten van Kopenhagen en Roskilde. Ze spendeert jaarlijks een tweetal maanden in Denemarken en woonde een jaar in Kopenhagen waardoor ze de stad op haar duimpje kent. Met de studenten geografie bezocht ze de stad al meermaals waarbij meerdere perspectieven (historische aspecten, stadslandschap, planning, duurzaamheid, mobiliteit) worden behandeld.
Gesticht in de middeleeuwen ontwikkelde Kopenhagen zich in eerste instantie als een ‘Købmandshavn’, een belangrijke handelshaven en -stad. Het was een regionaal en internationaal knooppunt van handel en tevens een hanzestad, net zoals een aantal Vlaamse steden. Gelegen aan de zeestraat Øresund heeft het een strategische positie. Het stadscentrum ‘Indre By’ wordt soms overrompeld door toeristen, maar de andere districten zoals Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro en Amager hebben veel te bieden voor een gevarieerde en inspirerende geografische citytrip.
Kopenhagen staat bekend als een groene en leefbare stad en was in 2014 de milieuhoofdstad van Europa. De stad heeft vijfmaal meer fietsen dan auto’s en is uiterst fietsvriendelijk, wat ‘Copenhagenize’ tot een internationaal begrip maakte voor omzetten van verkeersinfrastructuur ten gunste van de tweewieler. Daarnaast streeft de stad naar een betere energie-efficiëntie bij gebouwen en wordt de nodige energie vooral hernieuwbaar geleverd. Veel groene oppervlakten zijn door iedereen in maximaal tien minuten wandelen bereikbaar en daktuinen evolueren naar eventlocaties. In 2011 keurde de stad het ‘Copenhagen Climate Adaptation Plan’ goed en tegen 2025 wil Kopenhagen de eerste CO2-neutrale metropool zijn.
Kopenhagen is ook een bruisende stad met culturele rijkdom, architectuur en design. Maar ze kent ook uiteenlopende uitdagingen. Hoe is de huidige structuur van Kopenhagen geënt op de historische ontwikkelingen? Hoe wordt aandacht besteed aan parken en andere publieke ruimten en groene infrastructuren? Op welke manier ontwikkelden oud-industriële gebieden zich nabij het stadscentrum? Hoe wordt er omgegaan met het tekort aan betaalbare woningen? Hoe zijn de verschillende openbare vervoersmiddelen op elkaar afgestemd? Op welke manier wordt in planning en nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen aandacht besteed aan klimaatsveranderingen? Wat zijn de accenten van de ontwikkelingen in het oude havenlandschap? Hoe is het vingerplan van de metropool Kopenhagen tot stand gekomen en uitgevoerd?
Stedelijke processen hebben een grote impact op de samenleving en op het ruimtegebruik dat we als geografen waarnemen. Laat deze processen nog eens centraal staan in het onderwijsprogramma van de tweede en derde graad, dan zijn er voldoende elementen om deze reisinhouden in Kopenhagen concreet te maken en mee te nemen naar de aardrijkskundelessen.
Interesse? Ook niet VLA-leden kunnen aansluiten! Meer informatie en inschrijven kan via: https://www.vla-geo.be/node/1227
Start nieuwe academiejaar
(01-10-2024) Verleden week startten er weer een enthousiaste groep nieuwe studenten aan hun opleiding Geografie en Geomatica. Het nieuwe academiejaar is nu echt begonnen. We wensen alle nieuwe studenten veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging.
Jaarlijkse Vakgroep BBQ
(24-09-2024) Op 23 september begonnen de lessen weer op de Universiteit. Het einde van het oude en begin van het nieuwe academiejaar viert onze vakgroep traditioneel met een BBQ.
Hierop werden ook onze pas afgestudeerde studenten uitgenodigd. Wij wensen jullie allemaal veel succes toe met jullie verdere carrière.
Emnet Negash verdedigde met succes zijn PhD
(10-09-2024) Op dinsdag 3 september 2024 verdedigde Emnet Negash met succes zijn PhD:" “Climate and Conflict as Spatial Drivers of Agroecosystems in Ethiopia”.
Promotoren: Prof. dr. Kwinten Van Weverberg (UGent and RMI, Belgium), Prof. dr. Bert Van Schaeybroeck (UGent and RMI, Belgium), Em. Prof. dr. Jan Nyssen (UGent, Belgium). Examencommissie: Prof Alain De Wulf (Ugent, voorzitter), Prof Lina Eklund, (Lund University, Zweden), Prof Emiru Birhane, (Mekelle University, Ethiopië), Prof Tim Van de Voorde (Ugent) , Prof Piet Termonia (Ugent en RMI).
Gefeliciteerd Emnet!
SEG leden ontmoeten collega's van NUAA
(05-09-2024) Op 22 augustus 2024 ontmoetten SEG leden collega's van NUAA. Tijdens de bijeenkomst werden introducties gemaakt, wederzijdse onderzoeksideeën uitgewisseld en de bestaande samenwerking met NUAA geëvalueerd en uitgebreid.
Van NUAA-zijde waren aanwezig:
- HU Minghua, professor, plaatsvervangend directeur van het State Key Laboratory of Air Traffic Management System, NUAA
- WANG Zhongye, directeur van het Administratief Comité van de Jiangjunlu Campus, NUAA
- BU Jian, assistent-professor College of Aerospace Engineering, NUAA
- WANG Yanjun, hoogleraar burgerluchtvaart, NUAA
- PENG Ying, assistent-professor, hogeschool voor burgerluchtvaart, NUAA
- TIAN Wen, universitair hoofddocent, hogeschool voor burgerluchtvaart, NUAA
Wat doet een Landmeter-expert?
(21-08-2024) Wist je dat je via onze opleiding ook Landmeter-expert kan worden? Veel mensen weten niet goed wat een Landmeter zoal kan en doet. In onderstaand filmpje leggen collega Lander en oud-student Seppe uit waar een Landmeter mee bezig is tijdens zijn job:
Zhicheng Zhan verdedigde met succes zijn PhD
(03-07-2024) Dinsdag 25 juni 2024 verdedigde Zhicheng Zhan met succes zijn PhD: "Analyzing Crowdsourced Indoor Route Descriptions to Facilitate Indoor Navigation".
Promotoren: Prof. dr. Nico Van de Weghe (UGent), Prof. dr. Haosheng Huang (UGent).
Leden van de examencommissie: Voorzitter: Prof. dr. Alain De Wulf (UGent), Prof. dr. Georg Gartner (Vienna University of Technology), Prof. dr. Philippe De Maeyer (UGent), Dr. Pepijn Viaene (HoGent), Dr. Laure De Cock (UGent).
Prof. em. Philippe De Maeyer op Klara
(26-06-2024) Op donderdag 6 juni gaf professor emeritus Philippe De Maeyer in het ochtendprogramma Espresso op Klara tekst en uitleg over de 3D-reconstructie van de zogenaamde Mercator globes. Dergelijke 3D-reconstructies gebeuren typisch door het veelvuldig fotograferen van een object vanuit verschillende invalshoeken. De modellering kwam tot stand door een samenwerking tussen de onderzoeksgroepen CartoGIS en 3D Data Acquisitie, met behulp van dr. Cornelis Stal en prof. Alain De Wulf. De kwestieuze radio-uitzending kan je hier herbekijken.
Geoland project finaal beoordeeld met 96% score
(06-06-2024) Landschap is zowel een fysieke realiteit als de representatie die we ervan maken. Het vormt een geheel van natuurlijke en antropologische elementen en roept gevoelens en emoties op. De Europese Landschapsconventie benadrukt dat bij het nemen van maatregelen voor het beschermen, beheren en plannen van landschappen, alle dimensies in overweging moeten worden genomen.
Met dit in gedachten richtte GEOLAND – een Erasmus+ KA2 Hoger Onderwijs project – zich op NATURA 2000 plaatsen met als doel een leerpad te creëren voor studenten en professoren in landschapsmonitoring en -bescherming, met behulp van digitale tools zoals GIS en participatieve technieken.
Het project werd door Europa finaal beoordeeld met een score van 96%.
My Eco Lab LTT training
(06-06-2024) Van 10 tot 15 maart 2025 vond op de vakgroep de tweede projectmeeting + learning and teaching training (LTT) plaats van het project “My Digital Eco Lab” plaats. De vakgroep is de enige universitaire partner in dit project en bijgevolg de inhoudelijke leider van het project, Luc Zwartjes is hierin betrokken. Tijdens deze training leerden de projectpartners werken met allerhande GIS-gerelateerde tools.
My Eco Lab project meeting in Parijs
(06-06-2024) Op 15-16 mei vond in het Lyceé Gabriel Peri in Chambery (bij Parijs) de 3de project meeting van het project “My Digital Eco Lab” plaats. De vakgroep is de enige universitaire partner in dit project en bijgevolg de inhoudelijke leider van het project, Luc Zwartjes is hierin betrokken. Naast tijd om de school te leren kennen en te werken aan het project was er ook tijd voor een korte uitstap naar Montmartre.
Keynote door prof. Nico Van de Weghe op EUROGEO congres Porto
(06-06-2024) Op donderdag 30 mei gaf prof. Nico Van de Weghe een keynote op het EUROGEO 2024 congres “Compromised geography: spreading a new world”.
Zijn voordracht over Generative Artificial Intelligence (GenAI) en GeoAI werd erg gesmaakt door de congresleden. Na de keynote werd er in enkele slots dieper ingegaan op GeoAI.
Anik Juli Dwi Astuti verdedigde met succes haar PhD
(06-06-2024) Op dinsdag 28 mei 2024 verdedigde Anik Juli Dwi Astuti met succes haar PhD: "Connectivity Perspectives on Water and Sediment Flows in the Gumara and Rib Catchments (Ethiopia)”.
Promotoren: Prof. dr. Amaury Frankl (Universiteit Gent), Prof. dr. Jan Nyssen, (Universiteit Gent)
Examencommissie: Prof. dr. Haosheng Huang (Universiteit Gent) (voorzitter),Dr. ir. Stefaan Dondeyne (Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel), Prof. dr. Kristine Walraevens (Universiteit Gent), Prof. dr. Ann Van Griensven (Vrije Universiteit Brussel), Dr. Tesfaalem Ghebreyohannes, (Mekelle University, Ethiopië).
Succesvol GeoAI Research Center Kick-off evenement trekt meer dan 50 internationale deelnemers
(28-05-2024) Op woensdag 22 mei 2024 organiseerden onze collega's van CartoGIS met trots het inaugurele GeoAI Research Center Kick-off Event, waaraan meer dan 50 (inter)nationale deelnemers deelnamen. Deze bijeenkomst bestond uit een reeks verhelderende bliksemlezingen gevolgd door boeiende discussies, die het dynamische en evoluerende karakter van GeoAI onderzoek lieten zien. Hoewel het evenement een belangrijke mijlpaal markeerde, benadrukte het ook het vele werk dat nog voor onze onderzoeksgemeenschap ligt. We zijn vastbesloten om dit momentum voort te zetten en onze samenwerking in GeoAI te bevorderen. Blijf op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen en mogelijkheden om betrokken te raken!
Lezing door prof. Mingshu Wang (Glasgow University) in de vakgroep
(22-05-2024) Op maandag 21 mei 2024 bracht prof. Mingshu WANG van de Universiteit van Glasgow een bezoek aan de afdeling en gaf een lezing over “Graph Convolutional Networks for Street Network Analysis”.
Prof. Wang is Senior Lecturer (Tenured Associate Professor) in Geospatial Data Science aan de Universiteit van Glasgow. Hij is ook Fellow aan het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) en gastonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen en toepassen van GIScience methoden en big data analytics om stedelijke systemen en ontwikkeling te begrijpen. Empirisch onderzoekt hij de relatie tussen stedelijke structuur en stedelijke prestaties op macroschaal en de relatie tussen de gebouwde omgeving en collectief menselijk gedrag op microschaal. Hij heeft onderzoeksbeurzen ontvangen van de Nederlandse Onderzoeksraad (NWO), de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), de Chinese Academie van Wetenschappen en Microsoft. Hij is redacteur van Asian Geographer en Associate Editor van ISPRS International Journal of Geo-Information en Regional Studies, Regional Science.
Nieuwe FWO postdocs aan de Vakgroep Geografie
(21-05-2024) Met trots kondigen we aan dat twee onderzoekers zich zullen aansluiten bij de afdeling Geografie als postdocs van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO):
-
Dr. Sofie Annys zal de sociaal-hydrologische veerkracht van door boeren geleide irrigatieontwikkelingen in Ethiopië en Ghana bestuderen. Ze ontving een Senior Fellowship van het Interdisciplinair Panel en zal worden begeleid door Prof. Amaury Frankl.
-
Dr. Tanhua Jin zal zich richten op de ervaren sociale segregatie van mensen in dagelijkse activiteitenruimtes in België en Estland. Ze ontving een Junior Fellowship van het W&T9 Panel en zal worden begeleid door Prof. Frank Witlox.
Wij wensen hen beiden veel succes in hun mandaat!
Bodemerosie als Tipping Point - webinar Prof. Amaury Frankl
(06-05-2024) In deze webinar duikt Prof. Amaury Frankl dieper in onze relatie met de natuur vanuit een op de bodem gericht perspectief en verkent hij de ongelijke uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd als het land degradeert. Hij maakt gebruik van het concept van "kantelpunten" en bespreekt zowel negatieve als positieve trends.
De webinar is een gezamenlijke activiteit van het wereldwijde onderzoeksproject Analysis, Integration, and Modeling of the Earth System (AIMES) van Future Earth, de Earth Commission Working Group 1 Earth and Human Systems Intercomparison Modelling Project (EHSMIP) onder de Global Commons Alliance, en de Safe Landing Climates Light House Activity van het World Climate Research Programme (WCRP).
Bekijk de webinar hier: https://www.youtube.com/watch?v=xij7ESjOR3Q
Vacature wetenschappelijk medewerker "Leerstoel Fiets" bij de vakgroep Geografie
(09-04-2024) De leerstoel Fiets aan de Universiteit Gent (Vakgroep Geografie) is op zoek naar een voltijds wetenschappelijk medewerker met aangetoonde interesse en bekwaamheid om onderzoek uit te voeren, te communiceren in het domein van fietsmobiliteit om zo bij te dragen aan de opstart van de nieuwe leerstoel.
Meer info op: https://jobs.ugent.be/job/Gent-Wetenschappelijk-medewerker-9000/792010802/
Adugnaw Birhanu Zegeye verdedigde met succes zijn PhD
(11-03-2024) Op donderdag 29 februari 2024 verdedigde Adugnaw Birhanu Zegeye met succes zijn PhD: "Hydrological study of Mount Guna , a shield volcano on the Ethiopian Plateau".
Promotoren: Prof. dr. Kristine Walraevens (UGent), Prof . dr. Jan Nyssen (UGent).
Leden van de examencommissie: Voorzitter: Prof. dr. Haosheng Huang (UGent),Prof. dr. Margaret Chen (VUB), Prof. dr. Stefaan Dondeyne (VUB), Prof. dr. Amaury Frankl (UGent), Prof. dr. Thomas Hermans (UGent), Dr. Alemau Yenehun Beyene (UGent).
Fietsprofessor Meredith Glaser op Radio1
(02-02-2024) "België heeft voor het eerst een fietsprofessor: Meredith Glaser. Vandaag is haar eerste werkdag aan de Universiteit Gent. Ze vertelt je alles over haar unieke job en waarom ze zo gepassioneerd is door fietsen."*
Interview op VRT Radio1 met Dr. Meredith Glaser, experte in duurzame mobiliteit en sedert 1 februari 2024 leerstoelhouder van de nieuwe leerstoel Fiets bij de UGent (Vakgroep Geografie).
Beluister het interview op de website van radio1.
Foto credits: (c) DMOW
Een fietsprofessor voor Vlaanderen: Dr. Meredith Glaser
(31-01-2024) Dr. Meredith Glaser, experte in duurzame mobiliteit, start op 1 februari 2024 bij de UGent als leerstoelhouder van de nieuwe leerstoel Fiets. De leerstoel moet het ambitieuze Vlaamse fietsbeleid versterken met academische kennis en inzichten.
Het belang van de fiets als vervoersmiddel neemt de laatste jaren sterk toe. Er werd nooit meer gefietst in Vlaanderen en ook nooit meer geïnvesteerd in fietsinfrastructuur. Om die positieve evolutie verder te ondersteunen met wetenschappelijk onderzoek, gaat aan de UGent een nieuwe leerstoel van start, met financiële en inhoudelijke steun vanuit de Vlaamse overheid. Het academisch werk dat de leerstoel zal opleveren, zal bijdragen aan het mobiliteitsbeleid en het maatschappelijke debat over fietsmobiliteit in Vlaanderen. Dr. Meredith Glaser, die gekozen werd als leerstoelhouder zal een rol opnemen in verschillende opleidingsonderdelen bij de UGent en nauw samenwerken met de vele actoren die betrokken zijn bij het Vlaamse fietsbeleid.
Yuting Yang verdedigde met succes haar PhD
(22-01-2024) Op maandag 15 januari 2024 verdedigde Yuting Jang met succes haar PhD: " Navigating Polycentric Urban Regions: Economic Consequences and Methodological Insights".
Promotoren: Prof. dr. Ben Derudder (KU Leuven and UGent), Dr.Freke Caset (UGent and VUB)
Leden van de examencommissie: Voorzitter: Prof. dr. Nico Van de Weghe (UGent), Prof. dr. Haosheng Huang (UGent), Prof. Dr. Yingcheng Li (Southeast University), Dr. Evert Meijers (Universiteit Utrecht), Dr. Angelika Münter (Instituut voor Regionale en Stedelijke Ontwikkeling, Dortmund), Prof. dr. Frank Witlox (UGent)
Gefeliciteerd Yuting Jang!
Chenchen Xu verdedigde met succes haar PhD
(04-01-2024) Op woensdag 13 december 2023 verdedigde Chenchen Xu met succes haar PhD: "Passenger Behavior in Airplane Emergency Evacuations: From Time Perception to Exit Choice".
Promotoren: Prof. dr. Frank Witlox (UGent), Prof. dr. Quan Shao (Nanjing University of Aeronautics and Astronautics). Leden van de examencommissie: Voorzitter: Prof. dr. Haosheng Huang (UGent). Prof. dr. Kurt Fuellhart (UGent & Unison Consulting, Inc.), Prof. dr. Giovanni Circella (UGent), Prof. dr. Ben Derudder (KU Leuven), Prof. dr. ir. Genserik L.L. Reniers (Technische Universiteit Delft).
Gefeliciteerd Chenchen!
Publieksprijs "Meest overtuigende posterpresentatie" voor Corneel Casier
(18-12-2023) Begin december namen verschillende onderzoekers en doctoraatstudenten van de vakgroep Geografie deel aan de I-Know Innovation Day 2023 van de UGent. De poster van Corneel Casier ("Understanding street closures: How different modes of travel are affected – an agent-based modelling approach") won de publieksprijs voor “Meest overtuigende posterpresentatie”.
Proficiat Corneel!
Yuting Chen verdedigde met succes haar PhD
(18-12-2023) Vrijdag 11 december 2023 verdedigde Yuting Chen met succes haar PhD: “Examining Airport Categorization and the Evolving Dynamics of Airports. A multimodal transport approach in the context of China”. Promotoren: Prof. dr. Frank Witlox (UGent), Prof. dr. Kurt Fuellhart (Unison Consulting). Leden van de examencommissie: Voorzitter: Prof. dr. Veerle Van Eetvelde (Ugent). Prof. dr. Liang Dai (Nanjing University of Finance and Economics), Prof. dr. Tony H. Grubesic (University of California at Riverside), Prof. dr.Theo Notteboom (UGent), Prof. dr. Kevin B. O'Connor (University of Melbourne)
Gefeliciteerd Yuting!
Tanhua Jin verdedigde met succes haar PhD
(07-12-2023) Op maandag 4 december 2023 verdedigde Tanhua Jin met succes haar PhD: “Transition to Shared Mobility: Usage Patterns, Challenges, and the Built Environment Effects”. Promotores: Prof. dr. Frank Witlox (UGent), Prof. dr. Haosheng Huang (UGent). Leden van de examencommissie: Prof. dr. Nico Van de Weghe (UGent), Prof. dr. Giovanni Circella (UGent), Prof. dr. ing. Karst Geurs (Universiteit Twente, Nederland), Dr. Hannah Haak UGent), Prof. dr. Cecília Silva (Universiteit van Porto, Portugal).
Gefeliciteerd Tanhua Jin!
Yiyang Luo verdedigde met succes zijn PhD
(07-12-2023) Dinsdag, 5 december 2023, verdedigde Yiyang Luo met succes zijn PhD: “DISTURBANCES IN THE IONOSPHERE: THE ‘EARLY BIRD’ OF HIGH-ENERGY NATURAL HAZARD EVENTS”. Scientific research on multi-instruments detection of the ionosphere under different types of high-energy natural hazard events
Promotores: Prof. Dr. Leonid Chernogor (UKharkiv); Prof. Dr. Sergey Shulga (UKharkiv); Prof. Dr. Kwinten Van Weverberg (UGent); Prof. Dr.Frank Witlox (UGent); Prof. Dr. Isabel Van Driessche (UGent). Examencommissie: Prof. Haosheng Huang (Voorzitter, UGent); Dr. Tobias G.W. Verhulst (Koninklijk Meteorologisch Instituut van België); Prof. Piet Termonia (UGent); Prof. Alain De Wulf (UGent); Prof. dr. Giovanni Lapenta (KU Leuven), em. Prof. Philippe De Maeyer (UGent); Dr. Edmund Henley (Met Office of UK).
Gefeliciteerd Yiyang!