Gastcollege Eredoctoraat Prof. Ülo Mander

Datum
21 maart 2024
Tijdstip
16:30 - 18:30
Plaats
Campus Ledeganck, Auditorium 6, Ledeganckstraat 35, 9000 Gent
Voertaal
Engels
Organisator
Vakgroep Geografie, UGent
Contact
seppe.dewit@ugent.be

Op Dies Natalis 2024 van de Universiteit Gent krijgt Prof. Ülo Mander (Universiteit van Tartu) een eredoctoraat ontvangen voor zijn wetenschappelijke verdiensten. Daarom nodigen de Faculteit Wetenschappen en het Departement Geografie u uit voor de openbare lezing in het kader van de officiële plechtigheid.

Prof. Mander is hoogleraar geografie en landschapsecologie. Zijn interdisciplinaire onderzoek - een combinatie van geografie, ecologie en natuurwetenschappen - richt zich op wetlands, hun rol in klimaatverandering en oplossingsgerichte benaderingen. Tijdens zijn indrukwekkende academische carrière heeft hij substantieel bijgedragen aan de internationale ontwikkeling en toepassingen van het vakgebied landschapsecologie. Tijdens de lezing zal hij de belangrijkste aspecten van zijn onderzoek presenteren, waarbij hij zich richt op de stikstofcyclus in wetlands en veengebieden, de verbanden met de wereldwijde klimaatverandering en mogelijke vormen van landgebruik die de productie van dit broeikasgas in de toekomst kunnen helpen verminderen.

Programma:

  • Welkomstwoord door Prof. Isabel Van Driessche (decaan, Faculteit Wetenschappen) en Prof. Veerle Van Eetvelde (promotor, Departement Geografie)
  • Lezing door Prof. Ülo Mander
  • Reflectie door Prof. Marc Antrop (Vakgroep Geografie) en Prof. Frank Witlox (departementshoofd, Vakgroep Geografie)

Registratie is gratis maar noodzakelijk via: https://event.ugent.be/registration/honorarydoctorateWE2024