Meeting tussen professor Rik Van de Walle en UCAS

(21-11-2018)

Op 7 november vond er een ontmoeting plaats tussen een delegatie van de Universiteit Gent, onder leiding van professor Rik Van de Walle, rector UGent, en een delegatie van de University of the Chinese Academy of Sciences (UCAS) met professor Wu Yueliang, vice-president, en meerdere collega’s van UCAS en CAS (Chinese Academy of Sciences). CAS met 117 onderzoekinstellingen, meer dan 22 000 doctorandi en 7000 promotoren, is de grootste onderzoeksinstelling in China.

Bij deze samenkomst werden de lopende en toekomstige samenwerkingen besproken, onder meer uitwisselingsprogramma’s in onderwijs en onderzoek. Bijzondere aandacht ging hierbij naar het Sino-Belgian Joint Laboratory for Geo-Information, een samenwerkingsverband tussen het Xinjiang Institute of Ecology and Geography (CAS, UCAS) en de UGent. Het dubbele doctoratenprogramma tussen UCAS en de UGent werd door de China Scholarship Council (CSC) geselectioneerd als international collaborative innovative talent program.

Meer informatie: http://news-en.ucas.ac.cn/index.php?option=com_content&view=article&id=2660&catid=435&Itemid=412