Kick-off workshop Appraising risk, past and present

(23-10-2018)

Op 16 en 17 oktober organiseerde de Vakgroep Geografie de kick-off workshop van de samenwerking: “Appraising risk, past and present: Interrogating historical data to enhance understanding of environmental crises in the Indian Ocean World". Dit project, verankerd in het Indian Ocean World Center aan McGill University (Canada), wordt gefinancierd door de Canadian Social Sciences and Humanities Research Council en heeft een zevenjarige onderzoeksagenda. Het project zal de sociale, economische en politieke gevolgen van eerdere en recente natuurrampen onderzoeken op 's werelds meest bevolkte regio. Deze workshop bracht twintig vertegenwoordigers van de bijna twee dozijn universiteiten en centra over de hele wereld bij elkaar die bij het project zijn betrokken.