Twee masterstudenten van de vakgroep geografie bestuderen ecosysteem diensten in relatie met herbebossing in Ethiopië

(02-09-2018)

Twee masterstudenten voeren momenteel veldwerk uit in Ethiopië voor hun masterthesis, in het kader van het VLIR-UOS Zuidinitiatief “Estimating the potential of ecosystem service valorisation from exclosures in the Tembien Highlands” en het “EthioTrees” project. Samen met promotoren en een lokaal team bestuderen zij het beboste terrein waar de alom bekende Ethiopische wierook wordt geoogst. Een foto getrokken in de kloof van de rivier de Giba (Tigray) geeft het team weer onder een wierookboom (Boswellia papyrifera): van links naar rechts: Ato Hagos (lokale wierook/hars oogster), Dr. Abraha Gebrekidan en Dr. Dereje Teklemariam (Mekelle University), Prof. Sil Lanckriet en Prof. Jan Nyssen (UGent, Dept. Geography), Jonathan De Deyn and Arno Moerdijk (Masterstudenten in de Geografie, UGent.).