Geografisch onderzoek op één van de hoogste bergen in Ethiopië

(01-09-2018)

In het kader van een ontwikkelingssamenwerking tussen universiteiten, voert de vakgroep Geografie (UGent) onderzoek uit in afro-alpiene milieus. Op Mt. Guna in Ethiopië (4120 m), brongebied van 3 belangrijke rivieren, werkt Adugnaw Birhanu aan zijn PhD over de algemene hydrologie en hydrogeologie van het gebied. Het bezoek van het Belgisch-Ethiopisch onderzoeksteam op 14 juli 2018 bestond uit, van links naar rechts: Dr. Mekete Dessie (Bahir Dar University - BDU), Prof. Enyew Adgo (BDU, promoter), Prof. Ann Van Griensven (VUB), Prof. Kristine Walraevens (UGent Geology, promoter), Prof. Jan Nyssen (UGent Geography, promoter), Desale Kidane (BDU and UGent), Adugnaw Birhanu (Debre Tabor University, UGent Geography, PhD student), Alemu Yenehun (BDU and UGent), Deribew Fante (BDU), Kenneth Seys (UGent), and Hanibal Lemma (BDU and UGent geography). De fotograaf van dienst was Fenta Nigate (UGent and BDU). Financiering voor dit onderzoek wordt voorzien door UGent’s BOF (Bijzonder Onderzoek Fonds) en logistieke ondersteuning wordt verzorgd door Bahir Dar University Institutional University Cooperation (VLIR-UOS).