Prof. dr. Jonathan Beaverstock

Email
jonathan.beaverstock@ugent.be
Categorie
Gastprofessor (Onderzoek)
Onderzoeksgroep
Sociale en Economische Geografie

Bio

Jonathan Beaverstock behaalde een doctoraat aan de Universiteit van Bristol, waar hij momenteel tewerkgesteld is als Professor Internationaal Management aan de School of Economics, Finance and Management. Sinds hij in 2014 aan de Universiteit van Bristol aan de slag ging, was hij onder meer vakgroepvoorzitter en hoofd van de nieuw opgerichte School of Management, alsook facultair internationaal directeur (vicedecaan) van de Faculty of Social Siences and Law.

Jonathan is niet enkel gasthoogleraar aan de vakgroep Geografie van de Universiteit Gent, maar hij bekleedde gelijkaardige functies aan de Nationale Universiteit van Singapore, aan de Universiteit van West-Sydney (Australiƫ) en aan de Universiteit van Otage (Nieuw-Zeeland), alsook aan de universiteiten van Bristol, Leicester en Loughborough. Daarnaast is hij lid van de Academie van de Sociale Wetenschappen en van de Koninklijke Vereniging ter aanmoediging van Kunst, Productie en Handel.

In zijn onderzoek spitst hij zich toe op de globalisering van beroepen en professionele dienstverlenende bedrijven steunend op de theoretische achtergrond van de economische geografie, internationaal management en organisatiestudies. Empirisch is zijn onderzoek gebaseerd op accounting, reclame, culturele sectoren, executive search, juridische dienstverlening en particulier vermogensbeheer. Jonathan is ook een toonaangevende autoriteit op het gebied van wereldwijde financiƫle centra en heeft reeds veelvuldig gepubliceerd over de bedrijfsnetwerken en clustering van wholesale banking en professionele dienstverlenende bedrijven in Londen. Jonathan is hoofdredacteur van Global Netorks, lid van de redactieraad van Mobilities en lid van de Britse Economic and Social Research Council, het Global Challenges Research Fund en Standard Grant Peer Review Colleges.