Johannes De Groeve verdedigt succesvol zijn doctoraat

(02-10-2018)

Op 24 september verdedigde Johannes De Groeve succesvol zijn doctoraat aan de Universiteit Gent onder de begeleiding van promotoren Prof. dr. Nico Van de Weghe (UGent) en Dr. Francesca Cagnacci (FEM-CRI). Hij behaalde hiermee de graad “Doctor in de Wetenschappen: Geografie”. Johannes De Groeve verdedigde zijn thesis met als titel “A wildlife journey in space and time - Methodological advancements in the assessment and analysis of spatio-temporal patterns of animal movement across European landscapes”. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de CartoGIS onderzoeksgroep van de Vakgroep Geografie (Faculteit Wetenschappen, Universiteit Gent, UGent, België) en aan de Applied Ecology onderzoeksgroep van de Vakgroep Biodiversity & Molecular Ecology (Research and Innovation Center, Fondazione Edmund Mach, FEM-CRI, Italië).