Dr. Berdien De Roo valt tweemaal in de prijzen

(12-04-2017)

Dr. Berdien De Roo is tweemaal bekroond voor het onderzoek dat ze uitvoerde in het kader van haar doctoraat. Ze kreeg de Geospatial Award 2017 in de categorie proefschrift en de ESRI Award for Best Scientific Paper in GIS.

Ze verdiende de Esri Award for Best Scientific Paper in GIS in 2016 voor de paper 'From Virtual Globes to ArcheoGIS: Determining the Technical and Practical Feasibilities.'. De prijs werd uitgereikt op het IGTF 2017 congres in Baltimore (jaarlijkse conferentie van ASPRS). De ESRI Award eert individuen die papers publiceren met wetenschappelijke waarde die onze kennis over GIS-technologie bevorderen

Tijdens BeGeo, de Belgische conferentie en beurs over geo-informatie, werd haar de Geospatial Award 2017 overhandigd door de Belgische astronaut Frank De Winne. Deze awards werd mede-georganiseerd door Flagis en AM / FM GIS Belux.

In haar doctoraatsonderzoek 'Putting the past in place. A conceptual data model for a 4D archaeological GIS', probeerde Berdien om een eerste stap naar een 4D archeologische GIS te nemen.

Berdien verdedigde eind september 2016 met succes haar doctoraat aan de Universiteit Gent. Haar onderzoek, dat werd begeleid door Prof dr. Philippe De Maeyer van de vakgroep Geografie en Prof. dr. Jean Bourgeois van de afdeling archeologie, was gericht op de combinatie van geografie, geo-informatica en Archeologie. In haar doctoraat onderzoekt ze de eisen voor archeologische data-opslag, analyse en uitwisseling en bepaalt hoe deze kunnen worden vertaald in een archeologische datamodel.