Geomobiel valt in de prijzen

(26-10-2016)

Het project GeoMobiel heeft op 20 oktober 2016 de jaarprijs wetenschapscommunicatie gewonnen, uitgereikt door de Koninklijke Vlaamse Academie van BelgiÎ voor Wetenschappen en Kunsten en de Jonge Academie. De vakgroep Geografie van de Universiteit Gent organiseert al vele jaren interactieve workshops voor leerlingen secundair onderwijs. Die workshops, waarbij jongeren aan de slag gaan met GIS, satellietbeelden, topografische toestellen, GPS Ö, willen hen warm maken voor technische knelpuntberoepen zoals landmeter, cartograaf, GIS-expert en geo-ICTíer. In het schooljaar 2014-2015 ontstond een interuniversitaire samenwerking waarbij medewerkers van de VUB, KU Leuven en UGent, ondersteund door het Agentschap Innoveren en Ondernemen, leerlingen over heel Vlaanderen lieten kennismaken met geografie en geomatica. Deze samenwerking is nu bekroond met de jaarprijs wetenschapscommunicatie. De prijs wordt uitgereikt op 14 november 2016.

Meer informatie bij Philippe De Maeyer, Bart De Wit en Lieselot Lapon: www.geomobiel.be.

Laureaten wetenschapscommunicatie 2016: Laureaten wetenschapscommunicatie.